Terug naar overzicht

voorgerecht, 15min

Springrolls met gerookte zalm

Gerookte zalm is een vette vis, maar zit boordevol gezonde vetten, mineralen en eiwit.

 

Een goede keuze dus om je springrolls mee te vullen. In combinatie met de andere ingrediënten is het bovendien glutenvrij en licht.

Ingrediënten

  • Koh Thai rijstvermicelli : 1/4 pakje
  • Gerookte zalm : 50 gram
  • Komkommer : 1/2
  • Paar blaadjes basilicum
  • Koh Thai rijstvellen : 4

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel goed af en zet apart.

 

Stap 2: Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne), evenals de basilicum en de zalm.

 

Stap 3: Zet een ruime bak lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconden onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen, het wordt vanzelf zachter als je hem aan het vullen bent.

 

Stap 4: Leg op een glad oppervlak en beleg je springroll in het midden met de zalm, komkommer, basilicum en rijstvermicelli.

 

Stap 5: Snijd doormidden en serveer met de Koh Thai Chili dip.