Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 35min

Springrolls met kokosgarnalen

We love springrolls! Vul ze met groenten, vis of vlees en de combinaties zijn eindeloos. Je kunt ze dan ook van te voren gereed maken, of laat men ze tijdens het eten zelf vullen.

 

Deze springrolls nemen iets meer tijd in beslag door het bereiden van de kokosgarnalen, maar dat is het zeker waard. Heeft geeft de springrolls een heerlijke ‘crunch’.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor het vullen van jouw springrolls of wil je verschillende combinaties serveren? Probeer dan ook eens vegetarische springrolls, gevuld met panang kip of gerookte zalm.

Ingredienten

Voor 4 springrolls

  • Roerbakgarnalen : 200 gr
  • Ei : 1
  • Paneermeel of panko : 4 el
  • Rasp van 1 limoen
  • Geraspte kokos : 4 el
  • Bloem : 2 el
  • Blaadjes verse munt
  • Blaadjes verse koriander
  • Little gem sla of andere sla
  • Koh Thai rijstvermicelli : 1/4 pakje
  • Koh Thai rijstpapier : 4 vellen
  • Koh Thai Lime Dip

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de garnalen schoon en meng in een bakje de geraspte kokos, limoenrasp en panko door elkaar.

 

Stap 2: Klop in een tweede bakje het ei met één eetlepel water en zout naar smaak los. Doe de bloem in een derde bakje.

 

Stap 3: Maak een ‘productielijntje’ in de volgende volgorde: rauwe garnalen, bakje bloem, bakje geklopt ei, bakje kokos-panko en als laatste een groot bord. Rol de garnalen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de kokos-panko. Leg de gepaneerde garnalen op het bord.

 

Stap 4: Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de garnalen kort tot ze gaar zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de garnalen in drie stukken.

 

Stap 5: Snijd de sla en de kruiden in reepjes. Kook de rijstvermicelli volgens bereidingswijze, giet af en spoel af met koud water. Zet een bak met lauwwarm water gereed. Tijd om te gaan rollen!

 

Stap 6: Dip een rijstvel voor een paar seconden onder in lauwwarm water. Leg vervolgens op een glad oppervlak (bijvoorbeeld een plastic snijplank). Verdeel de sla, de rijstvermicelli, de garnalen en verse kruiden in het midden van het vel. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol vervolgens voorzichtig op.

 

Stap 7: Serveer met de Koh Thai Lime Dip

 

Tip!
Mocht je niet van garnalen houden of een variatie willen maken: vervang de garnalen eens door kleine stukjes kipfilet die je dezelfde behandeling geeft.