Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 20min

Springrolls met panang kip en komkommer

Gebruik voor deze springrolls eens kippendijfilet. Dit is een stuk minder droog als kipfilet en zorgt ervoor dat je springroll lekker smeuïg blijft.

 

De kip wordt langzaam gegaard in kokosmelk. Kokos is een veelzijdig ingrediënt en zit boordevol vitaminen, anti-oxidanten en mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor en ijzer.

De veelzijdigheid van de
Thaise keuken vindt men ook
terug in recepten.

Ingredienten

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • Kipdijfilet:2
  • Komkommer:1/2
  • Koh Thai Panang curry paste:1 el
  • Koh Thai kokosmelk:1 blik
  • Paar blaadjes basilicum
  • Paar takjes koriander
  • Wortel:50 gr
  • Rijstvermicelli:1/4 pakje
  • Rijstvellen:4
  • Koh Thai Chili & Herb dipsaus

Bereidingswijze

Stap 1: Pocheer (gaarkoken in temperatuur net onder kookpunt) de stukken kipdijfilet in de kokosmelk en meng de eetlepel padang curry door de kokosmelk heen. Laat het geheel ongeveer een minuutje of tien rustig garen. Giet af en laat de kip een beetje afkoelen. Snijd of trek vervolgens de kip in kleine stukjes.

 

Stap 2: Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 3: Verhit een koekenpan en fruit hierin nog 1 tl Padang curry paste. Bak de kipreepjes kort in de curry paste.

 

Stap 4: Snijd de groenten en kruiden in reepjes. Maak van de komkommer lange linten, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

 

Stap 5: Zet een ruime bak koud / lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconden onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen. Het wordt vanzelf zachter als je hem aan het vullen bent.

 

Stap 6: Leg op een glad oppervlak (bijvoorbeeld een plastic snijplank) en beleg je rijstvel met de repen komkommer. Beleg vervolgens in het midden van het vel met de kip, vermicelli, kruiden en de wortelreepjes. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol vervolgens voorzichtig maar stevig op.

 

Stap 7: Snijd eventueel door de helft en serveer de spring rolls met de Koh Thai Chili & Herb dipsaus.