Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 15min

Pompoensoep met Gele curry

De Koh Thai Gele curry pasta is een 100% natuurlijk Thaise kruidenpasta op basis van rode pepers, geelwortel en andere Thaise kruiden. Het is de meest milde variant van onze currypasta’s.

 

De combinatie van de zoete pompoen en de kruidige pasta geeft deze soep een heerlijke bite waar je geen genoeg van krijgt.

 

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • Olijfolie : 1 el
  • Ui : 1 (grof gehakt)
  • Koh Thai Gele curry pasta : 3 el
  • Flespompoen : 1
  • Winterpeen : 1
  • Groentebouillon : 600 ml
  • Koh Thai kokosmelk : 2 blikjes
  • Verse koriander : ter garnering
  • Geraspte kokos : ter garnering

Bereidingswijze:

 

Stap 1: Snipper de ui. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden en draden met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes, je kunt de schil laten zitten. Snijd de winterpeen in halve plakjes.

 

Stap 2: Fruit de ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg de curry pasta toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak even mee. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan voor 25 minuten zachtjes koken.

 

Stap 3: Snijd de koriander fijn. Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de koriander en geraspte kokos.