Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 15min

Basisrecept Yellow curry

De Yellow curry is de mildste variant in ons assortiment. Hierdoor is deze curry geschikt voor jong en oud. De pasta heeft zijn mooie gele kleur verkregen door de toevoeging van geelwortel.

 

Deze curry is minder bekend dan de rode en groene curry gerechten, maar zeker niet minder lekker! Dit is een basisrecept waar je uiteraard mee kunt variëren naar smaak. Ben je bijvoorbeeld vegetarisch, vervang dan de kip eens door tempeh.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Kipdijfilet : 150 g
  • Koh Thai yellow curry pasta : 2 el
  • Koh Thai kokosmelk : 165 ml
  • Paprika geel : 1
  • Babyspinazie : 100 g
  • Kipdijfilet : 200 g

Bereidingswijze:

 

Stap 1: Snijd de kipdijfilet in blokjes en de paprika in reepjes.

 

Stap 2: Verhit ondertussen in een wokpan of koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de currypasta kort. Voeg de kippendij toe en bak 2-3 minuten. Voeg de gesneden paprika en de spinazie toe en bak voor 3 minuten mee.

 

Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de kip en groenten gaar zijn.

 

Serveertip: Serveer de Yellow curry met Pandan/ Jasmijn rijst.