dessert, 10MIN

Vegan chocolademousse met kokosmelk

Een mousse van kokosmelk? Dat kan! Volg onze stappen en je zet een heerlijke vegan mousse in een handomdraai op tafel.

Let op: met dit recept moet je een dag van te voren beginnen.

 

Vegan Chocolademousse: Een Romige Traktatie Met Kokosmelk

Ingrediënten

Voor 2 personen

Koh Thai kokosmelk
2 blikjes
Cacaopoeder
2 el
Maple Syrup*
2 el
Vanille extract
1 tl
Zout
Snufje
Pure chocolade
50 g
Vers fruit
Ter decoratie

*Maple syrup kan je vervangen voor honing maar het gerecht is dan niet meer vegan

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Kokosmelk

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Zet de blikjes kokosmelk in de koelkast en laat voor een minimaal een nacht staa

Stap 2: Open de blikjes kokosmelk en schep het stevige deel van de kokosmelk in een kom en mix kort zodat je een gladde substantie hebt.

Stap 3: Voeg de cacao, het vanille extract en snufje zout toe en mix. Voeg nu terwijl je alles mixt de maple syrup toe. Mix voor 2-3 minuten met een handmixer totdat het mengsel wat dikker wordt. Zorg dat je ook beslag van de randen meeneemt.

Stap 4: Giet het chocolademengsel in twee serveerbakjes of glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Stap 5: Haal de chocolademousse uit de koelkast. Hak de chocolade fijn en verdeel over de mousses.

Tip: Je kunt de chocolademousse 1 a 2 dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Ook lekker met wat vers fruit ter decoratie!