Terug naar overzicht

bijgerecht, 25min

Viskoekjes met Rode curry

Een fris bijgerecht die door de rode curry pasta een spicy bite heeft. Door de mango sweet chilisaus als dip erbij te serveren krijg je een verrassende combinatie van smaken.

 

Je kunt de viskoekjes ook van te voren maken. Laat de koekjes na het bakken afkoelen en bewaar gekoeld in een afgedekt bakje voor 1 à 2 dagen.

Ingrediënten

Voor 4 personen (+/- 12 viskoekjes)

  • Verse witvis * : 500g
  • Garnalen (rauw en gepeld) : 300g
  • Koh Thai rode curry pasta : 3el
  • Ei : 1
  • Bloem : 1el
  • Koh Thai vissaus : 1el
  • Lente-uitjes : 2
  • Koh Thai mango sweet chilisaus

* Gebruik bijvoorbeeld Pangasius of schelvis

Bereidingswijze

 

Stap 1: Doe de witvis, garnalen, rode curry pasta, maizena, vissaus en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bosui fijn. Doe het vismengsel in een schaal en meng met een lepel de bosui erdoor. Vorm er met vochtige handen 3 à 4 balletjes per persoon van en druk die een beetje plat. Leg op een bord en zet voor 15 min. in de koelkast om op te stijven.

 

Stap 2: Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat even uitlekken op keuken­papier en leg op een schaal.

 

Stap 3: Serveer de viskoekjes met Mango Sweet chilisaus.

 

Serveertip: ook lekker in combinatie met een groene salade!