hoofdgerecht, 20MIN

Basisrecept Pad Thai

Pad thai, Phat Thai of Kway Teow Pad is een populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken rijstnoedels.

De Pad Thai heeft een typische pikante smaak die erg favoriet is in Thailand. De subtiele smaak van trassi maakt het een echt authentiek gerecht uit Centraal Thailand.

Met de Pad Thai saus van Koh Thai bespaar je tijd en zet je in een handomdraai een typisch authentiek Thais gerecht op tafel. Heerlijk in combinatie met kip of garnalen.

Pad Thai: Een Iconisch Thais Gerecht met Een Historisch Verhaal!

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

Koh Thai woksaus voor Pad Thai
1 fles
Kipdijfilet
400 g
Koh Thai rijstnoedels
200 g
Pinda’s
50 g
Thaise wokgroenten
400 g
Lente uitjes
2
Eieren
4
Extra
Verse koriander

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstnoedels

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de lente uitjes in kleine ringetjes en de kipdijfilet in kleine blokjes.

Stap 2: Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en zet apart. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.

Stap 3: Verhit wat olie in een wokpan en bak de kip 2 minuten.

Stap 4: Voeg de groenten en lente ui toe en wok voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Pad Thai woksaus toe en roer goed door elkaar.

Stap 5: Schep de Pad Thai aan een kant van de pan. Kluts de eieren, voeg toe aan de pan en blijf roeren tot de eieren gaar zijn. Voeg de noedels toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 6: Serveer de Pad Thai met de pinda’s. Garneer eventueel met verse koriander.