Hoofdgerecht, 25MIN

Pad Thai met rijstnoedels en kip

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda’s en limoen erover. Pad thai betekent ‘gebakken noodles’.

Er zijn talloze varianten; de ene chef gebruikt garnalen, de ander kip, weer een ander tofu. Varieer er vooral zelf op los!

Rijstnoedels met Kip: Streetfood Sensatie in Zuidoost-Azië!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koh Thai Pad Thai woksaus
1 fles
Kipfilet
400g
Rijstnoedels
200g
Pinda’s
50g
Thaise wokgroenten
400g
Lente uitjes
2
Eieren
4

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

rijstnoedels

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de lente uitjes in kleine ringetjes en de kipfilet in kleine blokjes.

Stap 2: Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking en rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Giet de noedels af en zet apart.

Stap 3: Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipfilet voor 2 minuten.

Stap 4: Voeg de groenten en lente ui toe en wok voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Pad Thai woksaus toe en roer goed door elkaar.

Stap 5: Schep de Pad Thai aan een kant van de pan. Kluts de eieren, voeg toe aan de pan en blijf roeren tot de eieren gaar zijn. Voeg de noedels toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 6: Serveer de Pad Thai met de pinda’s. Garneer eventueel met verse koriander. Lekker met wat Koh Thai Sweet Chili saus!

Tip: Vervang de kip eens door garnalen!