hoofdgerecht, 15MIN

Thaise kippensoep

Klaar met de klassiek Hollandse kippensoep? Probeer deze Thaise variant met rode currypasta als smaakmaker! Door het toevoegen van de rijstvermicelli krijgt de soep een lekkere bite en maak je van je soep een heuse maaltijd. 

Écht comfortfood!

Ingrediënten

2 personen

Koh Thai Volkoren Rijstvermicelli
1 verpakking (100 g)
Koh Thai Rode Currypasta
2 el
Kipstukjes
200 g
Wortel
1
Taugé
50 g
Baby spinazie
50 g
Rode chilipeper
1
Bosui
3
Bouillonblokje (bv paddenstoel)
1
limoen
1
Koriander
ter garnering

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rode currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de knoflook fijn. Bak samen met de kruidenpasta in een pan met 1el olie. Voeg 600mL water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook.

Stap 2: Snijd de wortel in plakken en voeg toe aan de soep samen met de kipstukjes. Kook 5 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 3: Voeg de babyspinazie en taugé toe en kook voor 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en voeg de rijstvermicelli toe.

Stap 4: Snijd ter garnering de chilipeper en bosui in ringen, de koriander grof en de limoen in partjes. Serveer in twee kommen.