hoofdgerecht, 80MIN

Thaise kipspies

Heerlijk voor op de barbecue of, bij slecht weer, op de grill! Door de kip te marineren in gele curry zorg je in handomdraai voor een heleboel extra smaak. De gele currypasta is mild pittig en daardoor voor iedereen geschikt, ook voor de kleintjes!

Tip: serveer met de Koh Thai chilisaus!

Ingrediënten

Koh Thai gele curry
2 el
Kipstukjes
400 g
Courgette
1
Limoen
2
Rode ui
2
Olie
2 el
Gerookt paprikapoeder
1 tl
(Metalen) prikker
1

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Gele currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de courgette in dikke plakken, de rode uien in 8 partjes en de limoen in 4 (bewaar één helft). Hussel de courgette door 2el olie, paprikapoeder, peper en zout.  

Stap 2: Maak een marinade voor de kip door 1-2el gele currypasta te mengen met 2el olie en het sap van een halve limoen. Meng de marinade door de kip en laat gekoeld minstens een uur rusten. 

Stap 3: Rijg de kip, courgette, rode ui en een limoen wedge om en om op een metalen prikker. Grill voor 6-8 minuten op de barbecue, vergeet niet om te draaien!