BIJGERECHT, 30MIN

Thaise scholspiesjes met rode curry en paprika

Naast vlees is het ook heel lekker om vis op een stokje te rijgen en dit te grillen/bakken. Neem hiervoor wel een iets stevigere vis, zoals scholfilet.

De Koh Thai Rode Curry pasta is een 100% natuurlijke Thaise kruidenpasta op basis van rode pepers, citroengras en een beetje kardemom.

De kleur en de smaak krijgt deze curry pasta van gedroogde rode pepers. De rode currypasta is iets milder en ronder van smaak dan de groene curry pasta.

 

Ook leuk als borrelhapje!

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

Bosuien
3
Gele paprika
1
Verse scholfilet
300 g
Koh Thai rode curry pasta
1 el
Olijfolie
1 el
(Kleine) satéprikkers
Pakje

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rode currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.

Stap 2: Meng de rode currypasta met de olie tot een marinade.

Stap 3: Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de rode curry marinade en laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Stap 4: Leg de spiesen op de BBQ (of verhit een grillpan zonder olie of boter) en gril de scholspiesen in ongeveer 8 min. gaar. Keer regelmatig.