BIJGERECHT, 30 MIN

Volkoren, groene summer rolls

Met deze vegetarische summer rolls verhoog je gemakkelijk jouw groente inname! Extra gezond door de volkoren rijstvellen en -vermicelli. Serveer met een bijpassende dipsaus voor extra smaak!

Ingrediënten

Koh Thai Volkoren Rijstvellen
1 verpakking
Pakje volkoren rijstvermicelli
1
Groene aspergetips
100 g
Asperge Broccoli
100 g
Gele courgette
1
Komkommer
1
Verse koriander
1 bosje
Verse munt
1 bosje
Koh Summer roll dip
1

Gerelateerde producten

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de bimi en rijstvermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Blanceer na het koken de bimi in ijswater om de groene kleur te behouden.

Stap 2: Snijd de aspergebroccoli door de helft in de lengte, zodat ze later goed passen in de summer roll. Snijd ook de komkommer en gele courgette julienne (dunne reepjes). Pluk de koriander en munt los van de takjes.

Stap 3: Zet een ruime bak lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconde onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen. Het wordt vanzelf zachter als je hem aan het vullen bent.

Stap 4: Leg het rijstvel op een glad oppervlak (groot bord, plastic snijplank) en begin met beleggen! Leg de vermicelli, in een strook in het midden, vervolgens de groenten, kruiden en kiemgroente. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak maar voorzichtig op. Herhaal dit totdat alle vellen gevuld zijn!

Stap 5: Snijd de summer rolls doormidden om de prachtige kleuren te laten zien! Serveer met de dipsaus.