Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 20min

Kokossoep met rode curry & rijstnoedels

Met de rode curry van Koh Thai kan je nog veel meer, bijvoorbeeld deze vegetarische kokossoep met rijstnoedels maken. In een paar stappen heb je een heerlijke soep op tafel staan.

 

Ingredienten

Voor 2-3 personen:

  • Olie : 1 ½ el
  • Ui : 1
  • Verse gember : 2-3cm
  • Koh Thai Rode Curry Pasta : 2el
  • Groentebouillon : 1l
  • Koh Thai Kokosmelk : 165ml
  • Koh Thai vissaus : 2el
  • Rietsuiker : 1el
  • Limoen : 1
  • Koh Thai rijstnoedels : ½ pak
  • Verse koriander : voor garnering

 

Bereidingswijze

 

Stap 1: Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui voor 2 – 3 minuten. Voeg de gember en rode curry pasta toe en verhit nog 1 minuut.

 

Stap 2: Voeg de bouillon en kokosmelk toe aan de pan. Breng aan de kook en zet wanneer het kookt het vuur laag. Laat zachtjes doorkoken voor 5 minuten.

 

Stap 3: Voeg de vissaus, suiker het sap van een halve limoen toe en roer goed door. Laat nog voor 5 minuten doorkoken.

 

Stap 4: Voeg nu de rijstnoedels toe en kook tot deze gaar zijn (zie bereidingswijze op de verpakking). Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met verse koriander en een partje limoen.