Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 30min

Asian style Pulled Jackfruit burger

Zin in burger Friday?!

Een Thaise twist op de klassieke, ietwat vettige, hamburger. Deze pulled jackfruit burger met zelfgemaakte coleslaw is een heerlijke afwisseling met de traditionele burger. Probeer hem eens uit en sta versteld van de textuur van Jackfruit!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de burger

  • Koh Thai jackfruit: 1 blik
  • Koh Thai vissaus: 4  el
  • Gember: 1 cm
  • Knoflook: 1 teentje
  • Koh Thai Sriracha: 1 el
  • Sesamolie: 2 el
  • Oestersaus: 2 el
  • Burgerbroodjes/ rustieke harde bollen: 4

Voor de asian style coleslaw

  • Witte kool: 1/2
  • Peen julienne: 1/2 zak (150g)
  • Witte ui: 1
  • Kewpie (aziatische mayo): 100ml
  • Koh Thai Sriracha: 1 el
  • Suiker: 1 tl
  • Rijstazijn: 1 tl

Ter garnering

  • Limoen: 1, in partjes
  • Verse koriander: 1 bos

Bereidingswijze

Stap 1: Rasp de gember en knoflook. Spoel de jackfruit af en plaats in een kom. Meng de jackfruit met de overige ingrediënten. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de pulled jackfruit in wat olie, ongeveer 10-15 minuten.

Stap 2: Voor de coleslaw: Snijd de witte kool fijn en de witte ui in ringen. Meng de kool, ui en wortel in een kom samen met de overige ingredienten. Voeg naar smaak zout en peper toe. 

Stap 3: Grill de burgerbroodjes kort in de oven of in een grillpan. Vul de broodjes met de pulled jackfruit en 2 el coleslaw. Finish met een partje limoen en verse koriander.