lunch, 25MIN

Bao bun met krokante panang kip

Deze bao buns met crispy Panang chicken zijn stiekem een van onze all time favourites voor tijdens de lunch. De bao buns vind je in het vriesvak van je lokale toko en met een beetje hulp van Koh Thai zet je deze geweldige broodjes binnen een handomdraai ook thuis op tafel!

Tip: maak een grote batch voor de coleslaw en serveer als bijgerecht bij het avondeten! Of bespaar energie en koop het kant-en-klaar bij de super..

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kipfilet
200 g
Bao buns
4
Koh Thai panang curry
1 sachet (70gr)
Bloem
100 g
Panko
100 g
Eieren
2

Voor de coleslaw

Koh Thai Green sweet chilisaus
Op smaak
Rode kool
1/2
Peen julienne
1/2 zak (150g)
Rode ui
1
Kewpie (aziatische mayo)
50-100 ml

Ter garnering

Koh Thai Green sweet chilisaus
1
Koriander
1

Gerelateerde producten

Bereidingswijze

Stap 1: Zet drie diepe borden naast elkaar en vul de een met de bloem, de ander met de losgeklopte ei & panang curry en de laatste met panko. Snijd de kipfilet (in de breedte) in strips van ca 1 centimeter breed. Haal de kipfilet strips door het mengsel in de volgorde zoals hierboven beschreven.

Stap 2: Maak voordat je de kip frituurt de coleslaw. Snijd de rode kool fijn en de rode ui in halve ringen, meng met de wortel en overige ingrediënten.

Stap 3: Zet een pan op het vuur met een goede laag olie (ongeveer 1,5 centimeter). Bak de kip in ongeveer 7 minuten goudbruin, keer halverwege.

Stap 4: Snijd de bao buns open en besmeer met een beetje green sweet chilisaus. Leg vervolgens twee kipfilet strips per bao bun met daarbovenop coleslaw. Garneer met koriander.