voorgerecht, 30MIN

Crispy rijstvel met spicy tuna

Een showstopper van een voorgerecht vol met smaak! Het zachte van de tonijn en de milde smaak van edamame gaan perfect gepaard met de friszure rode ui, de dipsaus en het krokante bedje!

Gebruik een magnetron of een pan met een scheut olie om de rijstvellen crispy te maken (denk aan de textuur van krupuk). 

Maak indruk op je gasten met dit voorgerecht!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rijstvellen
1
Tonijnsteak
100 g
Edamame
80 g
Rode ui
1
Koriander
1 handje
Koh Thai sriracha
1 el
Limoen
1
Sesamolie
1 el
Gembersiroop
1 tl

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstvellen

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

sriracha

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1:Breng de azijn met 300ml water en de suiker aan de kook. Snijd de rode ui en leg in een schone weckpot. Wanneer het water kookt en de suiker is opgelost, giet je het over de uienringen heen en plaats je de deksel op de pot. Laat afkoelen.

Stap 2: Knip het rijstvel in kwarten en bak knapperig in hete olie óf door het 30sec in de magnetron te verwarmen op de hoogste stand. Maak een dressing van de sesamolie, sriracha, gembersiroop en het sap van een ½ limoen. 

Stap 3: Verhit een beetje olie in een pan. Bestrooi de tonijnsteak met zout en peper en bak 1 minuut per kant bruin en vanbinnen rosé. Snijd in plakken.

Stap 4: Beleg een krokant rijstvel met een paar plakken tonijn, edamame, rode ui, sesamzaad en een blaadje koriander. Serveer met de dressing (en een limoenpartje).