Terug naar overzicht

bijgerecht, 35min

Frisse jackfruit salade

Deze jackfruit salade is het perfecte, frisse bijgerecht bij iedere zomerse maaltijd of barbecue avond. Een explosie van Thaise smaken gepresenteerd in een halfwarme salade die je en binnen een halfuurtje op tafel zet!

De perfecte salade wanneer de zon hoog staat!

Ingrediënten

  • Koh Thai young jackfruit: 1 blik
  • Koh Thai vissaus: 2 el
  • Knoflook: 3 teentjes
  • Rode chilipeper: 1
  • Sjalotje: 1
  • Lente-ui: 1
  • Verse munt: 1 handje
  • Verse koriander: 1 handje

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de knoflook en chilipeper fijn en de kruiden grof. Snijd de lente-ui en sjalotjes in ringen.

Stap 2: Spoel de jackfruit af en bak met 1-2 el olie in een pan totdat het vruchtvlees uit elkaar valt wanneer je er met een vork in prikt. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Haal de pan van het vuur en versnipper de jackfruit. Laat afkoelen tot medium warmte en dep zo droog mogelijk met keukenrol. 

Stap 3: Laat een wokpan heet worden met 1 el olie. Voeg eerst de chilipepers toe, na een minuut het witte gedeelte van de lente-ui en de sjalot, twee minuten later de fijngehakte knoflook en laat nog twee minuten bakken. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de jackfruit toe en de vissaus en bak voor een laatste twee minuten. 

Stap 4: Presenteer in een kom, serveer met limoenpartjes en grofgehakte pinda’s.