Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 25min

Groene curry met kipdij en paprika

De Thaise curry is een makkelijk gerecht dat op heel veel verschillende manier klaar te maken is. We kiezen in deze groene curry voor kipdijfilet omdat het heerlijk mals is.

 

De Koh Thai groene curry pasta is een 100% natuurlijke Thaise kruidenpasta op basis van groene pepers, citroengras en een beetje kardemom.

Ingredienten

4 – 5 personen

  • Koh Thai groene curry : 2 el
  • Kipdijfilet : 500 gr
  • Groene paprika : 1
  • Gele paprika : 1
  • Bosuitjes : 2
  • Ui : 1
  • Knoflook : 2 tenen
  • Koh Thai kokosmelk : 1,5 blikje
  • Kikkererwten : 310 gr (uitgelekt gewicht)

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken. Bak deze kort aan in een koekenpan op hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet apart.

 

Stap 2: Snipper de ui en bosuitjes fijn en snijd de knoflook klein. Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook even aan. Voeg de eetlepels curry erbij en roer goed door tot het begint te geuren. Voeg de kokosmelk toe en roer tot een glad geheel.

 

Stap 3: Snijd de paprika in grove stukken. Voeg samen met de bosui en kipdij bij de curry en laat het geheel een minuutje of twintig pruttelen tot de paprika beetgaar is.

 

Stap 4: Voeg op het laatst de kikkererwten toe en verwarm mee.

 

Serveertip: lekker met rijst en eventueel een groene salade.