hoofdgerecht, 20MIN

Mosselen met Groene curry pasta

De groene curry pasta is de pittigste van de vijf Koh Thai currypasta’s. Het zijn verse groene pepers die voor die pittigheid, de kleur en de smaak zorgen. Door de curry te combineren met de mosselen krijg je een heerlijk, verrassend en kruidig gerecht.

Mocht de groene curry te pittig zijn kan je dit recept ook met één van onze andere curry pasta’s maken.

Mosselen met een Aziatisch tintje!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Mosselen (schoongemaakt)
3 kilo
Koh Thai Groene curry pasta
2-3 el
Ui
1
Winterpeen
1
Koh Thai kokosmelk
2
Limoen
1
Koriander of peterselie
ter garnering

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Kokosmelk

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder kapotte schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken, hij zal vanzelf sluiten. Zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.

Stap 2: Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een grote pan met deksel.

Stap 3: Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee. Voeg de currypasta toe en verhit het kort.

Stap 4: Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer. Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.

Stap 5: Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van 1 limoen en wat peper en zout. Garneer eventueel met wat verse koriander of een handje platte peterselie.