Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 35min

Pittige zoete aardappelsoep met crispy kikkererwten

Deze zoete aardappelsoep is prachtig om te serveren, lekker vullend en vol van smaak (dankzij de Koh Thai gele curryapasta!). De krokante kikkererwten en het naanbrood maken dit gerecht compleet. Enjoy!

"Een vullende maaltijdsoep met pit!"

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Zoete aardappel: 500 gr
  • Ui: 1
  • Knoflook: 1 teen
  • Groentebouillon: 500 ml
  • Kokosmelk: 250 ml
  • Koh Thai gele currypasta: 2 el

 

Ter garnering:

  • Naanbrood: 1 verpakking
  • Koriander: naar smaak
  • Kokosmelk: 1 scheutje
  • Kikkererwten: 1 klein blikje
  • Curry madras kruiden

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en plaats in een kom. Meng met 3 el olie, 2 tl curry madras kruiden en peper naar smaak. Plaats op een bakplaat en rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven. 

Stap 2: Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in een soeppan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Wanneer de ui glazig wordt voeg je de zoete aardappel toe. Bak voor een paar minuten en voeg dan ook de currypasta en de knoflook toe, laat 2 minuten meebakken. 

Stap 4: Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten gaarkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Wanneer de soep de gewenste consistentie heeft meng je de kokosmelk erdoorheen.

Stap 5: Verdeel de soep over de borden. Garneer met grof gehakte koriander, een scheutje kokosmelk en een paar geroosterde kikkererwten. Serveer met naanbrood.