hoofdgerecht, 20MIN

Summer rolls met panang kip en komkommer

Gebruik voor deze summer rolls eens kippendijfilet. Dit is een stuk minder droog dan kipfilet en zorgt ervoor dat je springroll lekker smeuïg blijft.

De kip wordt langzaam gegaard in kokosmelk. Kokos is een veelzijdig ingrediënt en zit boordevol vitaminen, anti-oxidanten en mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor en ijzer.

De veelzijdigheid van de Thaise keuken vindt men ook terug in recepten.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kipdijfilet
2
Komkommer
1/2
Koh Thai Panang curry paste
3 el
Koh Thai kokosmelk
1 blik
Paar blaadjes basilicum
1
Paar takjes koriander
1
Wortel
50 g
Rijstvermicelli
1/4 pakje
Rijstvellen
4
Koh Thai Lime dipsaus
1

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Kokosmelk

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Pocheer (gaarkoken in temperatuur net onder kookpunt) de stukken kipdijfilet in de kokosmelk en meng 2 eetlepels Panang curry door de kokosmelk heen. Laat het geheel ongeveer een minuutje of tien rustig garen. Giet af en laat de kip een beetje afkoelen. Snijd of trek vervolgens de kip in kleine stukjes.

Stap 2: Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Verhit een koekenpan en fruit hierin nog 1 el Panang curry paste. Bak de kipreepjes kort in de curry paste.

Stap 4: Snijd de groenten en kruiden in reepjes. Maak van de komkommer lange linten, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

Stap 5: Zet een ruime bak koud / lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconden onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen. Het wordt vanzelf zachter als je hem aan het vullen bent.

Stap 6: Leg op een glad oppervlak (bijvoorbeeld een plastic snijplank) en beleg je rijstvel met de repen komkommer. Beleg vervolgens in het midden van het vel met de kip, vermicelli, kruiden en de wortelreepjes. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol vervolgens voorzichtig maar stevig op.

Stap 7: Snijd eventueel door de helft en serveer de spring rolls met de Koh Thai Lime dipsaus.