Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 30min

Thaise gehaktballen in rode kokos curry

Van dit gerecht kan je niet afblijven! De smaakvolle, romige curry gaan perfect gepaard met de pittige gehaktballetjes. Een kleurrijk spektakel voor op je bord!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Koh Thai rode currypasta: 1 sachet (70gr)
  • Koh Thai kokosmelk: 400 ml
  • Rundergehakt: 500 g
  • Verse gember, geraspt: 3 cm
  • Rode chilipepers: 1
  • Ei: 1
  • Sperziebonen: 200 g
  • Cherrytomaten: 200 g
  • Rijst: 300 g

 

Ter garnering

  • Handje verse peterselie
  • Limoen: 1, in partjes

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Top de sperziebonen en snijd doormidden. 

Stap 2: Meng het rundergehakt met de fijngeraspte gember, fijngesneden rode peper en het ei. Draai met vochtige handen ongeveer 16 balletjes (4 per persoon). 

Stap 3: Verhit olie in een hapjespan en bak de balletjes in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten, sperziebonen en kokosmelk toe. Laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe. 

Stap 4: Serveer de curry met rijst, een partje limoen en peterselie.