hoofdgerecht, 20MIN

Kipburger met Massaman curry en Sriracha-mayonaise

Hamburger maar dan net een beetje anders. Doordat wij in dit recept kipgehakt in combinatie met Massaman curry en Sriracha-mayonaise gebruiken krijg je hele lekkere burgers die verrassend uit de hoek komen.

De burgers zou je ook met één van onze andere curry’s kunnen maken. Maar de Massaman curry vinden wij het meeste geschikt in deze combinatie doordat de Massaman curry wat milder van smaak is dan de andere Thaise currypasta’s. De tamarinde gecombineerd met de verschillende kruiden en specerijen zorgt voor een zachtere maar wel kruidige smaak

Ingrediënten

Kipgehakt
400 g
Koh Thai Massaman curry
2 el
Ei
1
Paneermeel
3 el
Koriander
Bosje
Mayonaise
4 el
Koh Thai Sriracha
2 tl
Kropsla
1 krop
Bakkersbollen / hamburgerbroodjes
4

Gerelateerde producten

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de koriander grof. Meng in een grote kom het kipgehakt, Massaman curry, ei, paneermeel en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout. Vorm 4 gelijke burgers.

Stap 2: Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de Thaise kipburgers op middelhoog vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Stap 3: Meng de mayonaise met de Sriracha. Pluk de kropsla.

Stap 4: Snijd de witte bolletjes open, verdeel de sla, leg de Thaise kipburgers erop en lepel de Sriracha mayo erover. Garneer met de koriander.

Variatietip: Vervang het kipgehakt door rundergehakt.