Terug naar overzicht

dessert, 10min

Vegan chocolademousse met kokosmelk

Een mousse van kokosmelk? Dat kan! Volg onze stappen en je zet een heerlijke vegan mousse in een handomdraai op tafel.

 

Let op: met dit recept moet je een dag van te voren beginnen.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Koh Thai kokosmelk : 2 blikjes
  • Cacaopoeder : 2el
  • Maple Syrup* : 2el
  • Vanille extract : 1tl
  • Zout : snufje
  • Pure chocolade : 50g
  • Vers fruit : ter decoratie

 

*Maple syrup kan je vervangen voor honing maar het gerecht is dan niet meer vegan

Bereidingswijze

 

Stap 1: Zet de blikjes kokosmelk in de koelkast en laat voor een minimaal een nacht staan.

 

Stap 2: Open de blikjes kokosmelk en schep het stevige deel van de kokosmelk in een kom en mix kort zodat je een gladde substantie hebt.

 

Stap 3: Voeg de cacao, het vanille extract en snufje zout toe en mix. Voeg nu terwijl je alles mixt de maple syrup toe. Mix voor 2-3 minuten met een handmixer totdat het mengsel wat dikker wordt. Zorg dat je ook beslag van de randen meeneemt.

 

Stap 4: Giet het chocolademengsel in twee serveerbakjes of glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.

 

Stap 5: Haal de chocolademousse uit de koelkast. Hak de chocolade fijn en verdeel over de mousses.

 

Tip: je kunt de chocolademousse 1 à 2 dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Ook lekker met wat vers fruit ter decoratie!