Een mousse van kokosmelk? Dat kan! Volg onze stappen en je zet een heerlijke vegan mousse in een handomdraai op tafel.
Let op: met dit recept moet je een dag van te voren beginnen.
Voor 2 personen:
*Maple syrup kan je vervangen voor honing maar het gerecht is dan niet meer vegan
Stap 1: Zet de blikjes kokosmelk in de koelkast en laat voor een minimaal een nacht staan.
Stap 2: Open de blikjes kokosmelk en schep het stevige deel van de kokosmelk in een kom en mix kort zodat je een gladde substantie hebt.
Stap 3: Voeg de cacao, het vanille extract en snufje zout toe en mix. Voeg nu terwijl je alles mixt de maple syrup toe. Mix voor 2-3 minuten met een handmixer totdat het mengsel wat dikker wordt. Zorg dat je ook beslag van de randen meeneemt.
Stap 4: Giet het chocolademengsel in twee serveerbakjes of glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Stap 5: Haal de chocolademousse uit de koelkast. Hak de chocolade fijn en verdeel over de mousses.
Tip: je kunt de chocolademousse 1 Ć 2 dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Ook lekker met wat vers fruit ter decoratie!