Terug naar overzicht

bijgerecht, 20min

Vegan krabkoekjes van jackfruit

Deze heerlijke vegan krabkoekjes zijn de perfecte snack tijdens een filmavond, een goed alternatief voor de traditionele hamburger of een geweldige side dish bij een rijsttafel of buddha bowl. De sriracha mayonaise zorgt voor een extra kick qua smaak en maakt dit gerecht af!

 

Maak zelf een heerlijke vegan burger!

Ingrediënten

Voor 6-8 krabkoekjes:

  • Koh Thai young jackfruit: 2 blikken
  • Gebroken lijnzaad: 2 tl
  • Mosterd: 1 tl
  • Cajun kruiden: 4 tl
  • Sojasaus: 1 tl
  • Panko: 4 el
  • Knoflook: 2 teentjes
  • Limoen: 1
  • Koriander: een handje

 

Sriracha mayonaise: 

  • Koh Thai sriracha: naar smaak
  • Mayonaise: 100 mL

Bereidingswijze:

Stap 1: Begin met het maken van een ‘flax egg’ (aka een natuurlijke binder): meng 2 tl gebroken lijnzaad met 6 tl water, laat 10 minuten staan en het is ready voor gebruik.

Stap 2: Voeg alle (verse) kruiden, mosterd en sojasaus bij elkaar in een kom en meng goed. Giet de jackfruit af en pulseer kort in de blender totdat het een kruimelige substantie heeft. Voeg de jackfruit toe samen met de flax eggs en panko tot het een vast geheel vormt.

Stap 3: Vorm ongeveer 6-8 burgers van het jackfruit mengsel en besprenkel ze met het sap van de halve limoen.

Stap 4: Zet een hapjespan op het vuur met 3 el olie. Wanneer de olie warm is voeg je de burgers toe en bak je ze 5-7 minuten per kant (of totdat de burger goudbruin oogt).

Stap 5: Serveer de burgertjes met sriracha mayonaise dipsaus, limoen wedges en een beetje koriander.