De Massaman curry is door de vele specerijen die erin zitten een milde maar kruidige curry, dit maakt het ook een geliefd gerecht bij kinderen.
Met dit basisrecept voor de Massaman curry zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Op zoek naar iets meer pit? Probeer dan eens het basisrecept voor een groene curry of rode curry.
Voor 4 personen
*Of gebruik 1 verpakking Koh Thai Massaman curry 70g
Stap 1: Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar. Maak de sperziebonen schoon en kook beetgaar.
Stap 2: Snijd intussen de kip in blokjes van 1.5 cm. Verhit olie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
Stap 3: Snipper de sjalotjes. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de sjalot 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
Stap 4: Voeg de aardappel, kip, sperzieboontjes en kokosmelk toe en breng aan de kook.
Stap 5: Breng op smaak met de vissaus. Serveer met de rijst.
Serveertip: Serveer de massaman curry met Pandan / Jasmijn rijst.