Hoofdgerecht, 15MIN

Basisrecept Panang curry

Panang, Penang of Phanaeng curry, het kan allemaal. Dit gerecht komt van het gelijknamige eiland, Penang, in Maleisie.

Panang curry is een lichte curry met tonen van limoen en citroen. Meestal wordt panang curry met vlees bereid. Soms wordt er ook wel kip of garnalen gebruikt.

Panang Curry: De Smaakvolle Fusion van Thailand en Maleisië!

Ingrediënten

Koh Thai Panang curry
2 el
Koh Thai kokosmelk
1 blikje
Biefstuk
200 g
Koh Thai vissaus
1 el
Bimi
200 g
Pandan- of Jasmijnrijst
150 g

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Vissaus

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Kokosmelk

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de rijst volgens bereidingswijze van de verpakking. Snijd het rundvlees in reepjes. Verhit wat olie in een pan en roerbak het vlees kort. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 2: Fruit de curry pasta in een eetlepel olie. Voeg vervolgens het blikje kokosmelk en 50 ml water toe en breng aan de kook. Grill ondertussen de bimi gaar.

Stap 3: Voeg het rundvlees samen met de vissaus toe aan de pan en warm op. Serveer de Panang curry met de gekookte rijst en gegrilde bimi.

Variatie: Vervang het rundvlees voor kipdijfilet of tofu.