BIJGERECHT, 10MIN

(Not so) Spicy Thaise noedels

Het leuke aan de ster zijn in je eigen keuken is dat je alles bepaald. Geen liefhebber van pittig eten? Laat de rode peper weg. Ben je juist een liefhebber van zweet op je voorhoofd? Voeg één gedroogde Thaise chilipeper of chiliflakes toe aan de noodles.

De meeste ingrediënten van deze versimpelde variant van de bekende Pad Kee Mao (Thaise drunken noodles) zijn waarschijnlijk al ergens in een van je keukenlades te vinden. Snel gemaakt en een perfect uitgangspunt voor een heerlijke maaltijd!

 

(Not so) spicy noodles!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Undon noedels
1 zak
Knoflook
2 teentjes
Witte ui
1/2
Rode peper
1
Vis-, oester- en sojasaus
2 tl per product
Suiker
1 tl
Lente ui
2 stengels
Thaise basilicum
1 handje

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Vissaus

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de knoflook en pepers fijn en hak de lente-ui en de witte ui in ringen. Zet een wok op het vuur met wat olie.

Stap 2: Wanneer de olie warm is bak je de knoflook en pepers voor ongeveer 10 seconden. Voeg vervolgens de halve witte uien ringen toe. Voeg de noodles toe samen met alle overige ingredienten. Wok voor ongeveer 1-2 minuten, totdat de saus dikker is geworden en de noodles volledig zijn bedekt.

Stap 3: Serveer direct samen met de grof gehakte Thaise basilicum als bijgerecht.