Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 35min

Thai peanut noedels met jackfruit

Pinda(kaas) lovers opgelet: dit recept is iets voor jou!

Door deze Thaise peanut noodles wil je je vingers aflikken, I swear. Chewy, voedzaam en met een heleboel frisse groenten en jackfruit.

Pinda-lovers opgelet!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Koh Thai voorgekookte dikke udon noedels: 2 zakken
  • Koh Thai young jackfruit: 1 blik
  • Lente-ui: 2
  • Rode paprika: 1
  • Komkommer: 1
  • Peen julienne: 1 zakje (150g)

Voor de peanut sauce:

  • Pindakaas: 140 g
  • Sojasaus: 3 tl
  • Koh Thai sriracha: 2 tl
  • Honing: 2 tl
  • Sesamolie: 1 tl
  • Limoen: 1/2, uitgeperst
  • Knoflook: 1 teentje

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de paprika in dunne reepjes . Doe hetzelfde met de komkommer, nadat je de zaadlijster hebt verwijderd. Snijd de lente-uien in ringen.

Stap 2: Voor de peanut sauce: pers de knoflookteen boven een kom. Voeg aan de kom alle vloeibare ingredienten toe. Meng samen met de pindakaas en 70 g lauwwarm water tot een glad geheel.

Stap 3: Spoel de jackfruit af en bak op middelhoog vuur in 2 el olie voor ongeveer 25 minuten (totdat het vruchtvlees uit elkaar valt).

Stap 4: Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 5: Meng de peanut sauce met de jackfruit, noedels en gesneden groenten. Garneer met de lente-ui.