BIJGERECHT, 25MIN

Thaise mini-saucijzenbroodjes

Dit recept is een showstopper op iedere borrel. Je maakt deze Thaise mini-saucijzenbroodjes in een handomdraai en combineert daarmee twee traditionele gerechten in één.

Wij weten zeker dat je aan de 20 stuks niet genoeg hebt!

Onze favoriete snack!

Ingrediënten

Rundergehakt
300 g
Koh Thai Yellow curry pasta
2 el
Koh Thai vissaus
1 el
Verse koriander
1 el
Sjalotje
1
Rasp van limoen
1/2
Bladerdeeg op rol
270 g
Ei
1
Sesamzaad
1 el
Koh Thai Sweet Chili Saus
1

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Gele currypasta

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Vissaus

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Sweet chilisaus

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snipper het sjalotje en hak de koriander fijn.

Stap 2: Voeg in een mengkom het gehakt met de curry pasta, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp en de vissaus samen. Scheidt het ei, voeg het eiwit bij het gehakt en houdt het eigeel apart.  Kneed alles goed door het gehakt.

Stap 3: Rol het vel bladerdeeg uit en snijd in rechthoekige vlakken van 8 a 10 cm breed.

Stap 4: Verdeel met een lepel de vulling over de lengte van de stroken zodat er in het midden een ‘worstje’ ligt. Rol de rechthoeken dicht en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Strooi de sesamzaadjes over de bladerdeegrolletjes.

Stap 5: Snijd de rolletjes in stukjes van 2 a 3 cm, leg ze op met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer de worstenbroodjes met de Koh Thai Sweet Chili saus.