Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 15min

Tom Kha Soep

Deze overheerlijke Tom Kha soep haalt de echte smaken uit Thailand naar je keukentafel.

Een heerlijke Thaise Kokossoep, glutenvrij!

Ingredienten:

  • Koh Thai Pittige Thaise kokossoep pasta : 1
  • Kip (of vleesvervanger) : 200g
  • Koh Thai rijstnoedels : 100g
  • Thaise wokgroenten : 250g
  • Champignons : 100g
  • Koh Thai kokosmelk : 2 blikjes
  • Koh Thai vissaus
  • Limoen : 1

Bereidingswijze:

 

Stap 1: Kook 500 ml water. Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe en roer tot er een bouillon ontstaat.

 

Stap 2: Snijd de kip in reepjes en de champignons in plakjes. Voeg toe samen met de wokgroenten toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 10 minuten gaarkoken.

 

Stap 3: Voeg de rijst noedels toe en laat nog 3 – 4 minuten doorkoken tot de noedels gaar zijn.

 

Stap 4: Verdeel de soep over de kommen en breng op smaak met vissaus en limoensap.