hoofdgerecht, 30MIN

Springrolls met Sriracha kip

We love springrolls! Dit recept met Sriracha kip heeft een lekkere spicy bite waardoor je sprinrolls nog meer pit krijgt. Vul ze met groenten, vis of vlees en de combinaties zijn eindeloos. Je kunt ze dan ook van te voren gereed maken, of laat men ze tijdens het eten zelf vullen.

Tip: maak de vellen rijstpapier niet te nat, zo gaat het rollen makkelijker. 

Op zoek naar nog meer recepten om jouw springrolls te vullen? Kijk dan eens bij onze andere recepten met verse springrolls.

Smaakvolle Harmonie: Springrolls met Pittige Sriracha Kip

Ingrediënten

Kipdijfilet
450 g
Koh Thai Sriracha saus
2 el
Knoflook
2 teentjes
Sojasaus
2 el
Olie
1 el
Koh Thai rijstvellen
1 pak
Koh Thai rijstvermicelli
100 g
Wortel julienne
150 g
Rode paprika
1
Kiemen
30 g
Verse munt
15 g
Koh Thai Lime dipsaus
1 bakje

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstvellen

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Rijstvermicelli

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de rijstvermicelli volgens instructies op de verpakking en zet apart.

Stap 2: Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng de Sriracha, sojasaus en olie. Pers de knoflookteentjes uit en voeg toe aan de deze saus. Roer goed door en marineer hier de kipreepjes in voor 10 minuutjes.

Stap 3: Snijd de paprika in reepjes. Snijd de munt fijn.

Stap 4: Bak de kip in een pan gaar. De marinade zal een soort ‘sticky sauce’ worden.

Stap 5: Vul een kom, schaal of bijvoorbeeld de gootsteen met koud/lauwwarm water. Leg een snijplank klaar waar je de springrolls op kunt rollen en zet een ‘productielijn’ neer met alle ingrediënten voor in de springrolls.

Stap 6: Pak nu een rijstvel. Doop deze aan beide kanten even in het water, niet erg als het rijstvel wat hard blijft voelen. Dit wordt straks bij het rollen vanzelf zachter. Leg het vel op de snijplank. Leg net onder het midden van het rijstvel wat rijstvermicelli, zorg dat er aan de randen 2 – 3 cm vrij blijft. Verdeel daarna de overige ingrediënten over de rijstvermicelli.

Zodra alle ingrediënten op het vel liggen, ga je rollen: sla het stuk rijstvel dat aan de bovenkant over is, over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol vervolgens verder. Doe dit voorzichtig, maar stevig zodat de springroll straks bij het eten niet uit elkaar valt. Rol op tot je een mooie springroll hebt. De rijstvel sluit vanzelf doordat het een beetje plakt.

Stap 7: Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en serveer de spring rolls met de dipsaus.