hoofdgerecht, 30MIN

Summer rolls met rivierkreeftjes

Rijstvel summer rolls, oftewel, rijstvel loempia’s. Ook wel verse loempia’s genoemd, worden gevuld met frisse, knapperige ingrediënten die je in een lekker sausje dipt. Vullen, rollen en genieten maar!

Op zoek naar meer inspiratie voor het vullen van jouw summer rolls of wil je verschillende combinaties serveren? Probeer dan ook eens vegetarische summer rolls, gevuld met panang kip of gerookte zalm.

 

Niet alleen voor in de lente ; )

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Koh Thai rijstvellen
1 pak
Koh Thai rijstvermicelli
100 g
Spinazie
150 g
Taugé
125 g
Wortel julienne
100 g
Rivierkreeftjes
200 g
Avocado
1 stuk
Gesneden rode kool
150 g
Komkommer
1/2
Koh Thai lime dipsaus
1

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstvellen

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Rijstvermicelli

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de rijstvermicelli volgens instructies op de verpakking en zet apart.

Stap 2: Snijd de komkommer in dunne reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd ook in reepjes.

Stap 3: Wok kort even de rivierkreeftjes en taugé samen in een wokpan met wat olijfolie.

Stap 4: Vul een kom, schaal of bijvoorbeeld de gootsteen met koud/lauwwarm water. Leg een snijplank klaar waar je de springrolls op kunt rollen en zet een ‘productielijn’ neer met alle ingrediënten voor in de springrolls.

Stap 5: Pak nu een rijstvel. Doop deze aan beide kanten even in het water, niet erg als het rijstvel wat hard blijft voelen. Dit wordt straks bij het rollen vanzelf zachter. Leg het vel op de snijplank. Leg net onder het midden van het rijstvel wat spinaziebladeren, zorg dat er aan de randen 2 – 3 cm vrij blijft. Verdeel daarna de overige ingrediënten over de spinazie.

Zodra alle ingrediënten op het vel liggen, ga je rollen: sla het stuk rijstvel dat aan de onderkant over is, over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol vervolgens verder. Doe dit voorzichtig, maar stevig zodat de springroll straks bij het eten niet uit elkaar valt. Rol op tot je een mooie springroll hebt. De rijstvel sluit vanzelf doordat het een beetje plakt.

Stap 6: Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en serveer de summer rolls met de dipsaus.